03-12-2013 Kuipse pijl 5 – 4 Unexpected

Unexpected 2017 logo TRANSPARANT

 

 

Dora logo

 

03-12-2013

Kuipse pijl  5 - 4  Unexpected

 

pijl-dartbord-pijl TRANSPARANT

 

Vanavond zou voor de verandering Oscar rijden in plaats van Sander, verzamelplaats was bij Sander thuis om 19.15 uur.

 

We zouden in eerste instantie met 4 spelers gaan, gelukkig ging toch de 5 speler ook mee omdat die voor de verandering wel weer wat gezelligheid kon gebruiken.

 

Onderweg naar café de Pub vroeg de chauffeur om ondersteuning van een navigatie en dus zocht ik het adres op (heb alle adressen al in mijn mobiel staan) en zette de navigatie aan.

 

Bij aankomst zagen we een grote bak buiten staan en dus bleven we nog even buiten om een sigaretje te roken, nog niet wetende dat ze binnen een rokkershok hebben.

 

Meteen bij binnen komst liet ik de keuze aan Cindy of ze wou spelen of reserve wou zijn, per slot van rekening was zij het die als speler stond opgesteld en ik als reserve.

 

Cindy koos om te spelen en eruit te stappen als het niet zo lekker ging, ik vond het geen probleem en kon alles van af de kant goed in de gaten houden met zo nu en dan even een pijltje gooien op een ander bord.

 

Oscar zou deze avond beginnen, hij ging kijken hoe het zou gaan met zijn nieuwe pijlen.

 

Hij opende sterk en dat bracht hem dan ook snel op een voorsprong waar hij jammer genoeg geen gebruik van wist te maken want bij de uitgooi lukte het niet zo en dus ging de eerste leg naar de tegenpartij.

 

In de tweede leg probeerde hij de maximale score van 180 te behalen maar de derde pijl dacht er anders over en die belande in de 12 (jammer, volgende keer beter).

 

Beide spelers hadden toch wel nog wat pijlen nodig op de uitgooi maar ook hier ging de punt naar de tegenstanders en dus stonden we al met 1 punt achter.

 

Sandra ging als tweede en na een korte maar krachtige aanwijzing van Sander gooide ze veel beter en liepen de scores ook goed.

 

LET OP Sandra het schrijf vak is weer veranderd, stond onze naam eerst aan de linker kant van het score bord nu staat het aan de rechter kant.

 

Ze loopt lekker voor op haar tegenstander en Cindy geeft haar wat aanwijzingen bij het uitgooien, jammer genoeg pakt de tegenstander de eerste leg.

 

Sandra is er erg opgebrand om een punt te pakken, ze vindt het niet leuk en gaat dan ook in de tweede leg winnen met een duidelijke doeltreffende dubbel 4.

 

De derde en laatste leg loopt ze bijna gelijk op met haar tegenstander.

 

Bij de uitgooi zit ik toch wel op het puntje van de kruk (pfff wat spannend, wie pakt die laatste leg).

 

Beide zitten steeds dichtbij met de uitgooi maar Sandra is haar tegenstander voor en pakt onze 1ste punt voor deze avond.

 

Cindy gaat als derde speler aan haar singel beginnen, ze blijft lekker dicht in de buurt van haar tegenstander en beide hebben toch wel wat moeite met de uitgooi.

 

Jammer genoeg gaat de eerste leg naar de tegenstander en dus gaat ze het opnieuw proberen in de tweede leg.

 

Tijdens haar tweede leg gooit ze in haar 4de beurt toch een zeer hoge score van 90 en daar kijkt ze toch wel even van op, het is een lekkere score en zo komt ze toch op voorsprong te staan.

 

Ik was in tussen op zoek geweest naar haar favoriete drankje en voor de gein zei ik ‘’Cin ze hebben 43 voor je’’ en meteen zei ze dat ze die wel nodig had, nou nodig had ze het zeker want na haar eerste slok van 43 gooide ze zonder pardon de tweede leg uit.

 

De derde leg was wel zeur, ze stond zo dichtbij met de uitgooi maar de tegenstander gaf haar geen kans meer en zo stonden we 2 – 1 achter.

 

Sander sloot de singels af, hij begon sterk maar de tegenpartij was sneller met uitgooien.

 

Ook Sander had van de manier van tellen en schrijven van de tegenstanders, ze telde pas nadat alle 3 de pijlen in het bord zaten en de getallen aftrekken was ook niet echt makkelijk voor ze.

 

Hij zette zich in de tweede leg lekker op een voorsprong weg door een mooie score van 100 te gooien, maar jammer genoeg ging ook deze leg naar de tegenstander al was het geen verdiende punt vonden wij.

 

Met de tussenstand 3 – 1 gaan we de koppels beginnen, we weten allemaal dat als de enige twee mannen samen spelen ik ze ook als koppel samen laten spelen (zo kunnen we toch proberen om meer punten te score).

 

Sandra en Cindy gingen als eerste aan de koppels beginnen, ze liepen iets achter de feiten aan maar deden goed hun best.

 

Het was wel vervelend dat we steeds weer werden verplicht om te wachten, is het nu niet het tellen dan is het wel een van de spelers van de tegenstanders die een irritant dansje voor het bord doet of lang voor het bord blijft staan (zelfs onze eigen medespeler raken lichtelijk geïrriteerd door dit).

 

Oscar en Sander gingen als tweede koppel, ze gooien lekker en vullen alles gelijk aan en bouwen ook nog flink wat punten op.

 

MMM volgens mij zit er ergens iets niet goed, als wij wisselen moeten de tegenstanders blijven staan (Cindy is dit ook opgevallen en spreekt 1 van de spelers hier over aan in het rokershok).

 

De mannen gaan lekker verder en pakken weer een verdiende punt voor ons.

 

In de tweede wedstrijd van de mannen gaan ze weer verder waar ze de eerste wedstrijd beëindigd waren en het wordt op het laatst toch nog wel heel spannend.

 

Beide teams hebben nog 1 bull nodig om te winnen en angst aanvallig kijken we hoe de tegenstander gooien maar gelukkig maakt Oscar er toch op een gegeven moment een einde aan en pakken we weer een punt.

 

De dames maken de koppelwedstrijd af en het loopt niet zo als ze willen en Sandra raakt op een gegeven moment zo geïrriteerd dat ze de pijlen erbij neer gooit en op de kruk gaat zitten.

 

Ze spelen goed maar de tegenstanders letten precies op wat wij gooien en ze gooien steeds punten zodat het eigenlijk al een onbegonnen wedstrijd is om nog te winnen (Anja zou zeggen ‘’Wat een brood gooiers zijn het’’), het was geen positief spel van de tegenstanders en zo kunnen ze ook wel makkelijk winnen.

 

De teamronde en bierronde deden we in een omdat we eigenlijk wel een beetje op tijd thuis wilde zijn.

 

Maar voor we aan de wedstrijd konden beginnen wilde de tegenpartij eerst nog een sigaretje roken in het rokers hok.

 

Ze gooide lekker en komen van een achterstand terug, op het eind werd het toch nog erg spannend.

 

Van ons zicht punt leek het dat de pijl in de 1 zat en kreeg Oscar een vreemde uitgooi combinatie te horen, gelukkig keek hij eerst zelf even goed en pakte toen onze laatst punt voor vanavond.

 

Het was een gezellige maar soms ook wel erg irritante avond, ze zullen wel een goed verschil zien als ze bij ons komen gooien volgend jaar.

 

De eindstand was 5 – 4.

 

pijl-dartbord-pijl TRANSPARANT

 

 

 

 

 

Unexpected 2017 logo TRANSPARANT

 

 

 

 

 

 

Created by INW