22-10-2013 JC 2 – 6 Unexpected

Unexpected 2017 logo TRANSPARANT

 

 

Dora logo

 

22-10-2013

JC  2 - 6  Unexpected

 

pijl-dartbord-pijl TRANSPARANT

 

Het kon nog wel eens een moeilijke wedstrijd worden, gezien het feit onze tegenstander boven ons stond.

 

Nou kan ik niet echt zeggen dat het een moeilijke wedstrijd was maar soms was het toch wel spannend zowel voor de toeschouwers als voor de speler(s) zelf.

 

Ik kan wel zeggen dat het met al een geslaagde avond was voor ons, maar als je dat wilt weten zou ik zeggen: lees dan maar snel verder dan kom je er snel achter.

 

De meeste spelers zich hadden verzameld bij de spelers bus, en dus gingen we op weg om nog 1 speler op te pikken, en dan toch naar de bestemming te gaan waar we vorige keer al voor de deur stonden geparkeerd.

 

Omdat er twee mannen en twee vrouwen spelen heb ik de beslissing genomen om, om en om te spelen.

 

Oscar wou deze avond beginnen en meteen na het gooien van de eerste pijl zag je meteen dat er hier aan 1 kant verkeerd geschreven werd (de ene kant ging van buiten naar binnen (wat goed is) en de andere kant ging van binnen naar buiten (wat verkeerd was).

 

Ossie gooide goed en pakte zonder al te veel problemen de eerste leg.

 

De tweede leg had hij echt de smaak te pakken, na 5 gooi beurten stond hij al op 150, jammer genoeg had hij deze leg iets meer moeite met de dubbels.

 

Door dat het dit keer niet lukte kreeg de tegenstander de tijd om bij te komen en deze pakte dan ook de tweede leg.

 

De derde leg liep hij iets achter en we hadden ook het idee dat de punt naar de tegenstander zou gaan, maar Ossie kennende laat hij zich niet uit het veld slaan en met een mooie 140 score kwam hij weer goed bij en pakte dus onze eerste punt.

 

Voor mij was dit mijn eerste wedstrijd die ik na mijn schouder blessure zou gooien, mijn pijlen deden niet altijd wat ik wou en soms leek het net of mijn spieren een verkeerde beweging maakte.

 

Omdat ik weinig tripels kon raken probeerde ik het maar op een andere manier om toch mijn tegenstander niet al te veel voor te laten komen en dat lukte me toch aardig.

 

Ik stond wel een beetje te klungelen met de uitgooi van 12 maar raakte ondanks dat mijn andere 2 pijlen mateloos in de weg zaten toch een enkele 6 en dus moest ik dubbel 3 uitgooien.

 

Nou iedereen stond er van versteld hoe ik dit deed, mijn eerste pijl ging ver buiten het bord (in het prikbord waar de dart bord op bevestigd was) en mijn tweede pijl ging in de dubbel.

 

Al mijn mede spelers moesten lachen, maar ze zeiden wel dat ik een goede marker had neer gezet al was die wel erg ver uit de buurt van het bord.

 

Ook de tweede leg liep ik op een achterstand in maar ik kwam terug en voor mijn tegenstander het uit kon gooien pakte ik mijn eerste punt uit mijn eerste wedstrijd (WOW wat voelt dat lekker).

 

Sander ging als derde aan zijn singel beginnen, hij gooit lekker wat hem al een forse voorsprong oplevert.

 

Zonder enige moeite pakt hij de eerste leg, Hij was erg hard aan het rekenen en soms was hij niet tevreden maar hij zette het dan toch mooi op een dubbel weg en daar keek hij toch wel wat van op.

 

De tweede leg ging hij gewoon door met lekker gooien, toen hij op eindstand 157 stond gooide hij een mooie 133 en daarna gooide hij zijn singel uit.

 

Met 3 punten al in de pocket gingen we aan de laatste singel beginnen.

 

Amber had eerst wat sjans met haar tegenspeler en dus gooide ik er als een grap door heen: “ze is van mij”.

 

De tegenstander kon daar niet echt om lachen maar wij lachen met z’n allen krom van het lachen.

 

Amber gooit goed, ze gooide een lekkere 115 en de tegenstander voelde letterlijk en figuurlijk haar adem in zijn nek en gooide de eerste leg snel uit.

 

Amber hield zich rustig en ze ging gestaan verder met de tweede leg, die ze dan ook uitgooide en zo moet er nog een derde en beslissende derde leg gegooid worden.

 

Ook de derde leg ging ze goed beginnen en al snel had ze weer de voorsprong te pakken en ja ze gooide onze 4de punt.

 

Met de stand 0 – 4 gaan we de koppels beginnen, tja wat is nu dan wijsheid?

 

Iedereen van ons heeft zijn singel gewonnen dus maakte we de volgende opstelling, mannen bij elkaar en de vrouwen bij elkaar.

 

De koppel wedstrijden werden goed gespeeld, toch kan je iedere keer weer zien dat een oefen avond niet voor niks is geweest.

 

De mannen pakte nog twee punten mee met de koppels, de vrouwen hadden het goed gedaan maar gingen tot twee keer toe kapot op het gooien van een bull.

 

Iedereen had een strijd geleverd en onze wedstrijd (Amber en Ik) was ondanks de verlies van de koppel wel heel spannend.

 

Met de stand 2 – 6 spelen we de teamronde en bier ronde in een.

 

Omdat ik zelf niet meer verder kon na de strijd van de koppel wedstrijden gaf ik mijn schouder de rust en liet Jose voor mij invallen.

 

De tegenstanders hadden geen schrijver meer die kon schrijven en dus vroegen ze of ik voor hun wou schrijven.

 

De spelers deden goed hun best, ik had eerst het woordje ‘’bier’’ in het klein geschreven maar toen ik zag dat de tegenstander iets te veel na mijn zin terug kwamen schreef ik het woordje ‘’BIER’’ maar wat groter en onderstreepte die ook maar even.

 

Nou ik kan je wel zeggen, zoals Anja altijd roept ‘’ALS HET OM BIER GAAT DAN KUNNEN ZE WEL GOOIEN’’, nou nadat het woord bier groter en onderstreept was geschreven gingen ze ook als een speer en pakte de laatste wel verdiende punt voor ons.

 

Ik kan wel vertellen dat we een grandioze avond hebben gehad en Amber (ze had sjans met haar tegenspeler van de tegenpartij) heeft voor 1keer de taak overgenomen van Cindy maar ze blijft van mij ha haha.

 

Met de eindstand 2 – 7 zijn we toch weer terug naar de 6de plek in de competitie en staat JC met 1 punt verschil onder ons.

 

pijl-dartbord-pijl TRANSPARANT

 

 

 

 

 

Unexpected 2017 logo TRANSPARANT

 

 

 

 

 

 

Created by INW