BekerWeek-2- Het Laantje 4 – 5 Unexpected DBZP 2015-2016

Unexpected 2017 logo TRANSPARANT

 

 

transparant BekerWeek (100X100)

 BekerWeek-2- 

DBZP logo

 

Het Laantje  4 – 5  Unexpected

 

pijl-dartbord-pijl TRANSPARANT

 

De spelers van vanavond waren er erg op gebrand om te winnen, we hebben bij de DORA een bye gekregen dus wilde we nu toch wel de strijd aan gaan om ook bij de DBZP naar de volgende bekerronde te gaan .

 

Alle banen waren bezet en sommige teams waren tot oorverdovend aanwezig wat bij sommige spelers niet echt in goede aarde viel.

 

Ook was het voor de omstanders die wilde kijken hoe hun teamgenoten het deden soms onmogelijk om het ook maar goed te zien, de banen en de plaats ervoor stonden vol met allemaal darters.

 

Patrick ging als eerste aan zijn singel beginnen, hij had een matige start en kon zich niet meteen herstellen.

 

Ondanks de vrij lage scores in de eerste leg heeft hij toch de kans om de eerste  binnen te halen.

 

Tweede leg begint hij ook matig, hij komt iets terug maar kan dit niet vol houden.

 

Hij zet zich weg op een goede dubbel en met 1 pijl gooit hij die uit, jammer genoeg is het spel dan nog niet gespeeld omdat we in de bekerweek 5 legs moeten spelen.

 

Ook de derde leg heeft hij last van opstart problemen en loopt al snel achter de feiten aan, met een score van 100 komt hij wel terug maar zijn tegenstander pakt als nog de leg.

 

We zien dat hij zich toch wel degelijk begint te ergeren aan zijn lage scores, volgende leg beter spelen?

 

De vierde leg heeft hij een betere start, blijft lekker doorgaan ondanks dat er toch een enkele keer een lage score er tussen zit.

 

Hij heeft een voorsprong opgebouwd en staat op een uitgooi, verbaasd staan we aan de kant te kijken wanneer hij zich dood gooit.

 

Om uit te gooien op dubbel 16 heeft hij toch wel wat pijlen nodig en zo zien we de tegenstander terug komen tot 2 – 2 en moet er als nog de 5de leg gespeeld worden.

 

Hij opent sterk maar zakt toch iets in, hij hersteld zich snel.

 

Na 5 gooi beurten zien we dat hij al op 94 staat en zijn tegenstander is nog ver bij hem vandaan.

 

Volgens mij wordt de spanning hem toch te veel, veel pijlen nodig om de dubbel te gooien maar hij pakt de eerste punt voor de avond.

 

Theo gaat als tweede en heeft een lekkere openingsscore, hij zakt wel iets weg maar hersteld zich snel.

 

Blijft lekker doorgaan, op een gegeven moment kijken we elkaar aan en vragen ons af waarom die op die manier gooide (even een rekenfoutje)?

 

Hij zet zich weg op uitgooi score 3, even een paar pijlen mis op dubbel 1 maar dan gooit hij hem toch uit.

 

Tweede leg heeft hij een matige opening maar hersteld zich en gaat lekker door, hij heeft een voorsprong opgebouwd.

 

Ook hier heeft hij even last van een paar missers op de dubbels maar de tweede leg is binnen.

 

De derde leg kan wel eens de laatste zijn, hij begint lekker  en na een inzakking hersteld hij zich snel.

 

Hij heeft weer een lekkere voorsprong opgebouwd, ook nu heeft hij even wat missers op de dubbel maar geeft zijn tegenstander geen kans om ook maar 1 leg af te snoepen.

 

Zo dat zijn nu al twee punten voor ons, nu ben ik aan de beurt.

 

Ik begin matig maar herstel me goed, over mijn scores is niks op aan te merken.

 

Ben lekker bezig en zie  dat ik toch wel een lekker partijtje aan het gooien ben maar als je dan je dubbels niet gooit dan zie je toch gauw de wedstrijd aan je voorbij gaan.

 

Ook de tweede en de derde leg ging ik lekker maar ook al had ik zo nu en dan een score van ton+ zonder je dubbels kan je geen wedstrijd winnen.

 

Mijn tegenstander en ik waren best wel gewaagd aan elkaar maar door het niet gooien of de verkeerde dubbel te raken moest ik mijn wedstrijd aan de tegenstander laten.

 

Met de voorsprong op 1 – 2 ging Marcel aan de laatste singel van de avond beginnen.

 

Hij had een matige start en het valt me al heel snel op dat hij niet echt in zijn spel kan komen, hij heeft wel zo nu en dan een uitschieter maar ja daar mee kan je niet echt een leg winnen.

 

Ook de tweede leg blijven de pijlen maar niet in de 20 vallen waardoor hij weer lage scores gooit, hij ziet al snel dat zijn tegenstandster ook de tweede leg wint.

 

Hij probeert uit alle macht om toch nog de derde leg te winnen, als je niet in de 20 komt dan blijft het zoeken.

 

Alles wat hij deed mocht er niet toe leiden dat hij ook maar 1 leg zou kunnen winnen en zo stonden we na het spelen van de singels al weer 2 – 2 gelijk.

 

Marcel en ik hebben samen overleg gepleegd over hoe we de samen stelling zouden maken van de koppels.

 

Theo en Patrick waren onze sterkste spelers dus die mochten de eerste koppel wedstrijd beginnen.

 

Ze waren ook samen een sterk team en al snel viel de eerste leg hun kant uit, de tegenstanders deden nog wat terug maar veel mocht het niet baten.

 

De eerste en de derde leg waren voor ons en zo stonden we dan toch weer 1 punt voor.

Marcel en ik waren het tweede koppel, dat wat we zo nu en dan in onze singel niet deden kregen we hier wel voor elkaar.

 

Jammer genoeg kwamen we op de dubbel net even iets te kort en zo ging de eerste leg naar de tegenstanders.

 

We hadden onze kansen geroken dus gingen we er de tweede leg hard tegenaan, en pakte deze voor de neus van de tegenstanders weg.

 

De derde en laatste leg kwam het weer op de dubbels uit die we jammer genoeg niet konden vinden en zo moesten we toch de punt weer afstaan.

 

Patrick en Theo deden het zelfde als de eerste koppelwedstrijd,  ze streden voor een winnende punt zodat de tegenstanders niet de kans kregen om op ons uit te lopen.

 

Met de stand op 3 – 4 gingen Marcel en ik met frisse moed de laatste koppel spelen.

 

We waren er erg opgebrand maar het kon ons niet lukken om de winst te pakken, we konden 1 leg van ze afsnoepen en moesten de nederlaag toch te gemoed zien omdat we weer die fucking dubbels niet konden raken.

 

Met de stand op 4 – 4 was het toch de vraag of we de Tack – Ticks zouden spelen of niet, Marcel vond het wel nodig om dit te spelen (wij hebben al de tactiek geleerd dus zouden kunnen/moeten winnen).

 

We gingen beginnen en ook al hadden we lichtelijke opstart problemen toch zagen we dat we een kans hadden, we stonden op punten voor en moesten nu nog zorgen dat we goed de vakken dicht gooien.

 

Het was echt tot de laatste pijl een spannende wedstrijd, beide teams waren aan elkaar gewaagd.

 

Met een voorsprong op punten en alleen nog de 10 en 1 Bull te moeten gooien konden we winnen, toch waren er wel een paar spelers nodig die de Bull zouden raken.

 

Het was aan mij om de laatste Bull te gooien, met 2 pijlen al boven de Bull te zien belanden had ik voor mezelf al een beetje de moed opgegeven.

 

Met een nonchalante gooi naar de Bull raakte ik die wel en hadden we de laatste punt te pakken.

 

De jongens waren zo blij dat ik de wedstrijd uitgooide dat ik door iedere jongen geknuffeld en een kus kreeg  **(bloos, bloos).

smily

YES, we hebben een zeer zware wedstrijd gespeel maar we hebben de tegenstanders verslagen die in de 3de divisie spelen en zonder BYE zijn we ook bij de DBZP door naar de 3de ronde.

 

Onze tegenstanders waren er goed ziek van dat ze deze wedstrijd verloren hebben.

van Gerwen dartbord

 

Het rest me alleen de spelers te zeggen dat ik erg trots op ze ben en dat we een zeer goede team hebben met de spirit om te winnen en dat laten we steeds weer zien.

 

 

 

pijl-dartbord-pijl TRANSPARANT

 

 

 

 

 

Unexpected 2017 logo TRANSPARANT

 

 

 

 

 

 

Created by INW