w3 vr 19-01-2018 BekerWeek -4-Unexpected-de Taveerne-1.5

Unexpected 2017 logo TRANSPARANT

.

.

DBZP logo

w3  vr  19-01-2018

BekerWeek -4-

transparant BekerWeek (100X100)

Unexpected  5 - 4  de Taveerne-1.5

.

pijl-dartbord-pijl TRANSPARANT

.

Tja daar staan we dan met z’n allen afwachtend wat deze avond ons gaat brengen, heb er zelf voor gekozen niet te spelen en de jongens een kans te geven ons nog een ronde verder te brengen in de bekercompetitie.

.

Hoe er nu de uitslag zal zijn aan het eind van de avond weten we nog niet maar als we verliezen weet ik dat de jongens er alles aan gedaan hebben om de punten binnen te halen.

.

Toch voel ik wel wat meer spanning bij de jongens al proberen ze toch wat koel over te komen, als ik ze vraag welke plaats ze willen staan deze avond maakt het hun niet uit.

.

Uiteraard houden we allemaal in ons achterhoofd dat dit wel een hele zware avond zal worden, de tegenstanders hebben in hun eigen poule nog geen wedstrijd gewonnen.

.

De tegenstanders komen binnen en gaan zich warm gooien, we zien van afstand welke scores er gegooid worden door de jongens dus we maken ons borst nat voor de wedstrijd.

.

Omdat niemand wil kiezen laten we de kaarten maar spreken en beslissen, de kaarten worden met de foto’s naar beneden gelegd en Theo en ik schuiven ze door elkaar.

.

Theo pakt de kaarten op en zegt tegen mij “dit is de opstelling voor vanavond”, ik ga kijken en het lijkt of het lot zo gezorgd heeft dat iedereen zo komt te spelen zoals men eigenlijk al wilde.

.

Iedereen vind het komisch en we lachen een beetje onze spanning weg, het formulier wordt ingevuld en de avond gaat beginnen.

.

Omdat ik als enige niet speel neem ik weer plaats aan het schrijfbord en zal de hele avond de uitslag schrijven en volgens mij heb ik het hier het moeilijkste mee omdat de spanning toch wel oploopt.

.

We beginnen met Patrick, die een wedstrijd gooit die we niet verwacht hadden.

.

Hij kwam 2 – 0 voor maar toen sloeg toch wel de zenuwen toe en liet hij het even een beetje op het beloop aankomen, op een gegeven moment stonden ze met 2 – 2 gelijk.

.

Om de wedstrijd toch nog even wat zwaarder te maken zag ik op een gegeven moment 1 pijl in de trippel 20 belanden, de volgende kwam erbij en de laatste pijl duurde even maar belande ook in het vakje bij de andere twee in de trippel 20.

180 Transparant

“He he” eindelijk  hoor ik Patrick zeggen en als of dat dan nog niet genoeg is pakt hij ook nog de laatste leg van de wedstrijd en zo staat de éérste punt van de avond aan onze kant.

.

Theo is een beetje gestrest aan het gooien omdat het niet gaat zo als hij zou willen, vanaf het schrijfbord laat ik hem weten dat het niet erg is dat hij mindere scores gooit en de partij zou verliezen.

.

Omdat ik merk dat Theo toch nog wat moeite heeft met de uitgooi schrijf ik geregeld op het bord wat hij over heeft.

.

Hij blijft zijn best doen en tot twee keer aan toe wordt de score van beide spelers gelijk en moeten ze de vijfde en laatste leg spelen.

.

Het kan alle kanten uitgaan en beide spelers zijn gewaagd aan elkaar, ze geven elkaar weinig ruimte.

.

De spanning loopt erg op en omdat de tegenstander niet de dubbels gooit heeft Theo nog een kans en die pakt hij meteen en gooit de wedstrijd uit.

.

Met de score op 2 – 0 voor ons gaat Mark aan zijn singel beginnen, ook hij is niet blij met de manier hoe hij gooit en geregeld hoor je hem flink mopperen.

.

Ondanks dat hij niet echt tevreden is over zijn eigen spel pakt hij toch zonder niet al te veel moeite de eerste twee legs, jammer genoeg krijgt ook hier de tegenstander de tijd om terug te komen.

.

Ook nu moet er voor de derde keer op een rij een vijfde en beslissende partij gespeeld worden, beide jongens laten me zweten en veel scores schrijven.

.

Gelukkig zie ik dat er toch weer een punt voor ons erbij komt en dus staan we alweer met 3 – 0 voor, ik hoor de tegenstanders op de achtergrond al zeggen “nou dit is dus een verloren avond”.

.

Nou ik heb daar toch mijn twijfels over er kan nog van alles gebeuren, de avond is nog jong en er volgen er nog een aantal partijen die alles weer kunnen veranderen.

.

Wesley is de laatste van de avond die zijn singel gaat spelen, net als de andere jongens doet hij ook zeer goed zijn best.

.

Het gaat niet altijd even goed en ik zie de jongens gelijk komen op 1 – 1, maar als de tegenstander dan de derde leg pakt is Wesley er toch op gebrand om er toch ook nog een vijfde en laatste leg uit te halen.

.

Jammer genoeg komt hij in de laatste leg net even iets te kort waardoor we dus nu de eerste punt van de avond aan de tegenstanders moeten geven.

.

Met de stand op 3 – 1 krijgen de tegenstanders er toch weer een positieve gevoel.

.

De koppels worden gemaakt en wat de tegenstanders in de singels niet lieten zien deden ze nu in ene wel, de ene punt na de andere punt van de koppels kwamen bij hun terecht.

.

Stonden we eerst 3 – 1 voor was het na drie gespeelde koppels in ene veranderd naar 3 – 4 voor hun en moest de laatste koppel de beslissing gaan brengen.

.

Theo en Mark gingen in de laatste koppel er toch nog alles aan doen om de wedstrijd nog spannender te maken, er moest een derde en beslissende leg gespeeld worden om te zien wie de punt zou binnen halen.

.

Ik hoor op de achtergrond dat Marco (onze nieuwe speler) binnen is gekomen en lijkt net of Theo nu spanning voelt omdat hij mee kijkt, hij gooit even wat minder.

.

PFFFFF ik hou het niet meer vol aan het bord en de spanning wordt me teveel, moet even mijn gedachten ergens anders op zetten om niet al te veel schrijf fouten te maken.

.

BAM de jongens breken de spanning door en pakken de punt en zetten zo de stand weer op 4 – 4.

.

Even moeten we allemaal de spanning los laten, even met z’n allen een sigaretje roken.

.

De laatste ronde kan bij ons in het voordeel zijn omdat wij bij de DORA ook Tack – Ticks spelen en we dus de tactiek van het spel kennen.

.

Ook hier wordt het nog erg spannend en ik moet goed opletten nu geen fouten te maken, de kruizen belanden op het schrijversbord en de punten worden goed in de gaten gehouden.

.

De spanning is op het einde echt te snijden, wij moeten de 12 en de 10 nog dicht gooien terwijl de tegenstanders maar 1 Bull nodig hebben en extra punten moeten gooien.

.

De jongens blijven zo goed doorgaan dat ik steeds weer punten bij schrijf en ze zo toch steeds de tegenstanders dwingen om punten te pakken en geen kans te geven om de Bull dicht te gooien.

.

Op een gegeven moment hebben de tegenstanders alleen maar één Bull nodig want ze staan op punten voor, gelukkig vinden ze deze niet.

.

Patrick komt aan de beurt gooit de 12 en de 10 dicht met een trippel en heeft nog 1 pijl over en die gooit hij heerlijk in de dubbel Bull.

.

JAAAAAAAA we hebben gewonnen en gaan voor het eerst naar de vijfde ronde van de bekerwedstrijd.

.

Het was een avond die we niet verwacht hadden omdat we wisten dat de tegenstander een zware dobber zouden zijn, de jongens hebben alles gegeven in hun singels maar toch bleven ze lekker strijden tot de laatste dubbel gevallen was.

.

Ik kan alleen maar zeggen, GOED GESPEELD JONGENS, gefeliciteerd met jullie behaalde winst.

.

Jullie hebben deze avond laten zien dat we met z’n allen ook tegen een zeer sterk team kunnen spelen en kunnen winnen, IK BEN ZEER TROTS OP JULLIE ALLEMAAL.

ik-ben-trots-op-jullie

.

pijl-dartbord-pijl TRANSPARANT

.

Unexpected 5-4 Taverne 1.5

.

pijl-dartbord-pijl TRANSPARANT

.

verslag

DBZP 4B Uitslagen Standen

.

pijl-dartbord-pijl TRANSPARANT

.

.

.

.

.

Unexpected 2017 logo TRANSPARANT.

.

.

.

Created by INW.

.