w37 vr 22-09-2017 Unexpected – Amac 1

Unexpected 2017 logo TRANSPARANT

 

 

 

 

DBZP logo

 w37  vr  22-09-2017

Unexpected  7 - 2  Amac 1

 

pijl-dartbord-pijl TRANSPARANT

 

We waren allemaal een beetje opgewonden, even Mark een whats-app sturen voor het geval hij de wedstrijd vergeten zou zijn.

 

Allemaal even lekker warm gooien en dan de opstelling maken, voor de verandering ga ik maar weer eens als eerste beginnen.

 

Ik begon zeer matig maar herstelde me snel, liep wel achter de feiten aan maar kon mijn tegenstander toch redelijk bij houden.

 

Toen ik zag dat mijn tegenstander er met de eerste leg vandoor ging werd ik een beetje boos maar ook teleurgesteld op m’n zelf, de tweede leg was ik er op gebrand om te pakken.

 

Ik deed dit dan ook met volle overtuiging, de derde leg ging ik weer verder waar ik de tweede beëindigd was.

 

Vol overtuiging ging ik op het laatst voor de winst ik moest 48 uit gooien en deed dit met gemak al was ik wel even bang dat mijn pijl in de dubbel 7 zat (van onze standpunt was het slecht te zien).

 

Mark liet weten dat de wedstrijd gespeeld was en met 1 voet op de okkie draaide ik me om, om de tegenstander te bedanken voor de wedstrijd.

 

Mark zei tegen het team dat we zeer gewaagd waren aan elkaar en we een strijd hadden die twee kanten uit kon gaan, gelukkig ging deze dit keer mijn kant op.

 

Zo de eerste punt voor de avond is binnen, laten we proberen er zoveel mogelijk bij elkaar te spelen!

 

Theo ging als tweede speler, het is altijd even wennen om met een nieuwe speler te spelen die dan ook nog eens haar eerste wedstrijd speelt.

 

Toch moet je er aan denken dat je tegen jezelf speelt en niet tegen je tegenstander (doe je dit niet dan ga je te voorzichtig spelen omdat je weet dat je tegenstander nog nooit een competitie wedstrijd hebt gespeeld, het gevaar is dan wel dat je gaat verliezen).

 

Dit was ook te zien aan het spel van Theo, hij kan beter gooien dan wat hij nu over het algemeen deed.

 

Opent lekker, blijft lekker doorgaan met even een inzinking maar hersteld zich snel.

 

Met een score van 100 zet hij zich weg op 86, het gaat niet echt zo als hij wil en zo komt hij op een dubbel te staan die niet zijn favoriet is maar hij gooit hem wel.

 

Tweede leg opent hij sterk en blijft lekker doorgaan, zijn scores zijn lekker en het begint er ook op te lijken dat hij nu toch iets minder bezig is met zijn tegenstander dan de eerste leg.

 

Ook hij pakt de wedstrijd en zo staan we al met 2 punten voor.

 

Mark heeft de tegenstander getroffen die vaak op de 18 gooit, hij moet echt een tandje bij zetten wil hij nog kunnen winnen.

 

De tegenstander gaat met de eerste leg er vandoor als of het niks is, hij gaf Mark het nakijken.

 

Mark kennende is er dan toch nog op gebrand om te vechten tot het eind en al gaan zijn scores op en neer hij pakt toch de tweede leg.

 

Ondanks dat Mark na vele vermoeide pijlen en lage scores een 115 gooide was hij niet echt blij met zijn spel en dat liet hij duidelijk merken door veel op zich zelf te mopperen.

 

We moesten helaas toe zien dat de tegenstander deze leg pakte en zo stonden we dus in ene met 2 – 1 voor en is het aan Patrick om de laatste singel te spelen.

 

Opent zwak, hersteld zich maar zakt toch vervolgens weer in.

 

Hij gaat in ene een stuk beter gooien maar loopt toch nog achter de feiten aan.

 

Als zijn tegenstander hem kansen geeft om terug te komen doet hij dat zo goed dat hij zich weg zet op 98 maar deze uit mist hij (het zijn de buren waar de pijl beland als hij dubbel 17 moet raken).

 

Hij mist vele dubbels en zo zien we dat de tegenstander er toch nog met de eerste leg vandoor gaat.

 

Tweede leg opent hij lekker en gaat zo door al heeft hij wel een wat minder score te pakken.

 

Beide spelers blijven dicht bij elkaar, er op gebrand om deze leg binnen te halen gooide Patrick zo uit het niets even een 118 uit.

 

Derde leg opent hij lekker, zakt even in maar hersteld zich meteen weer.

 

Hij blijft lekker doorgaan, ook hij is erop gebrand om deze wedstrijd te winnen en dat doet hij ook.

 

Met de stand op 3 – 1 gaan we naar de koppels, tja even goed nadenken (wie kan er Mark mee trekken zodat hij ook iets beter gaat gooien?).

 

Ik ga toch even in overleg met Patrick en we zijn het er over eens dat hij Mark als medespeler neemt en ik en Theo samen de tweede koppel vormen.

 

Als koppels gaan we iedere keer weer de strijd aan, we zijn er allemaal opgebrand om zo veel mogelijk punten te pakken vanavond.

 

Bijna alle koppels worden over drie legs gespeeld voor dat er duidelijk een winnaar bekend is.

 

Van de vier wedstrijden pakken we er toch nog even 3 punten mee en leveren we 1 punt in bij de tegenstanders.

 

Dan is het alleen nog de team en bier ronde die we moeten spelen, de tegenstanders komen het niet echt overheen (ze willen eigenlijk een aparte bierronde spelen maar 1 speler zegt ‘we hebben nog nooit in de 3 jaar die we al spelen een aparte bierronde gedaan dus waarom nu wel?”).

 

Dus werd het alles in één, nog 1x alles op alles zetten en proberen de laatste punt bij elkaar te halen.

 

De tegenstander begon meteen met een 100+ score maar wij gingen gewoon ons best doen en al snel hadden we onze achterstand in gelopen en liepen in ene de tegenstander achter de feiten aan.

 

Nog even de dubbel gooien jongens dan is het spel gespeeld en bedanken we de tegenstanders voor de wedstrijd.

 

We winnen voor de tweede keer de wedstrijd maar nu met een  7 – 2 score.

 

pijl-dartbord-pijl TRANSPARANT

 

Unexpected 7-2 Amac 1

 

pijl-dartbord-pijl TRANSPARANT

 

DORA  4B uitslagen

Uitslagen & standen DBZP 4B

 

pijl-dartbord-pijl TRANSPARANT

 

 

 

 

 

Unexpected 2017 logo TRANSPARANT

 

 

 

 

 

 

Created by INW