w39 vr 25-09-2015 Oude Herberg 3-6 Unexpected

Unexpected 2017 logo TRANSPARANT

 

 

w39     vr   25-09-2015

DBZP logoOude Herberg  3-6  Unexpected

 

pijl-dartbord-pijl TRANSPARANT

 

Voor Marcel en mij was dit een kroeg waar we 3 jaar geleden ook gespeeld hadden en waar we niet echt goede herinneringen aan hadden, we zouden zien hoe het er vandaag aan toe zou gaan.

 

Meteen al voor de wedstrijd werd er al door de captain van de tegenstanders gezegd dat ze schijt heeft aan de regels van de DBZP (Marcel vroeg om de spelerspassen maar kreeg die niet).

 

Peter opende lekker en bleef lekker doorgaan, al gauw had hij een voorsprong opgebouwd.

 

Hij zakte wel wat in en de voorsprong begon ook wel wat te slinken. Beide spelers hadden toch wel wat pijlen nodig met de uitgooi, de tegenstander pakte de eerste leg.

 

Tweede leg had Peter wel een lichte achterstand maar hij was toch wel lekker aan het gooien, de uitgooi was toch wel een probleem maar hij pakte de tweede leg.

 

Derde en beslissende leg was een zeer matige leg, liep achter de feiten aan.

 

Door het missen van de tripels kon hij zich niet op een goede uitgooi zetten. Zijn tegenstander stond al een tijdje op een dubbel.

 

Door het missen van dubbel 18 kon Peter jammer genoeg geen 102 uitgooien en zo zag hij de eerste punt van de avond naar de tegenstander gaan.

 

Amber ging als tweede aan haar singel beginnen, ze had een matige start maar herstelde zich toch wel vrij snel.

 

 Loopt achter de feiten aan en scores zijn vrij laag, ze is ook zelf niet tevreden. Ze mist dubbel 20 om een score van 60 uit te gooien.

 

Ook hier hebben beide spelers wel wat pijlen nodig om uit te gooien, en de tegenstander pakt ook weer de eerste leg.

 

Tweede leg beter begin, ze wordt boos op zich zelf en zegt ‘kutzooi’ terwijl ze wat drinkt.

 

 Na het slokje gaan de pijlen toch wel weer de richting uit dat ze wil en pakt de tweede leg haha.

 

 Derde en laatste leg mist Amber jammer genoeg een dubbel om 109 uit te gooien, haar tegenstander daar in tegen gooide daarna 114 uit en de wedstrijd is gespeeld.

 

Wat me wel na twee gespeelde partijen opvalt is dat er van de tegenstander vele mensen niet goed zijn in rekenen, vaak hoor je vanaf de kant dat mijn teamleden tegen de schrijver een correctie doorgeeft.

 

Ik deed mijn best maar ik had verdomme dezelfde speler als 3 jaar geleden, mijn scores waren zo/zo maar echt tevreden was ik niet.

 

De een na de andere leg ging naar mijn tegenstander en met een 3 – 0 achterstand was het al weer de laatste singel die gespeeld zou worden.

 

Marcel begon met een matige score en liep iets achter maar hij vecht om terug te komen.

 

Zowel speler (tegenstander) als de schrijver zijn erg irritant bezig en Marcel raakt er zelf ook best geïrriteerd door.

 

Hij pakte wel de eerste leg, zou het dan toch nog goed komen dat er in ieder geval 1 speler van ons zijn singel gaat winnen?

 

Tweede leg heeft hij een lichte voorsprong maar de scores zijn laag en hij is duidelijk geïrriteerd, dat zie je aan de manier hoe hij gooit en zijn hoofd iets laat hangen bij een slechte score.

 

Bij de finish op 66 gooit hij zich jammer genoeg dood, daardoor geeft hij zijn tegenstander de kans om uit te gooien en dat doet ze.

 

Derde leg iets achter de feiten aan, knokt om terug te komen.

 

Hij mist de dubbel om 94 uit te gooien, hij heeft in het totaal wel wat peilen nodig om de wedstrijd te beëindigen maar hij doet het wel.

 

Met de tussen stand op 3 – 1, zag ik het echter niet meer zitten en dacht dat we deze wedstrijd zouden verliezen.

 

Of dat dit ook echt zo is kan je hierna lezen, zou zeggen lees door en zie hoe we toch enigszins door gaan met het gevecht om toch nog wat punten bij te halen.

 

De koppels gaan beginnen.

 

Amber en Peter zijn lekker bezig, blijven op voorsprong staan en breiden deze verder uit.

 

Ze verliezen de eerste leg maar laten zich niet kisten door de tegenstanders.

 

De tweede leg lopen ze achter de feiten aan maar blijven knokken, beide koppels komen op uitgooi 10 te staan en Peter pakt deze als eerste.

 

Toch kan je zien dat de strijd nog niet gestreden is, ze komen op een lichte voorsprong en gaan lekker door.

 

Ook de laatste punt van de eerste koppel wordt gepakt en dus hebben we toch weer iets meer kracht gevonden om door te strijden.

 

Marcel en ik waren lekker bezig, wat ik in mijn singel niet voor elkaar kreeg deed ik hier wel.

 

Omdat ik erg op de jongens ben ingespeeld weet ik dat als ik het op een dubbel voor ze weg zet ze deze dan ook wel uit kunnen gooien.

 

We wonnen de tweede koppel en dus stonden we nu 3 – 3 gelijk, je kon zien dat de tegenstanders hier niet zo blij mee waren.

 

De derde koppel gingen de scores van Amber en Peter erg op en neer, ze hadden een lichte voorsprong.

 

Op een gegeven moment was Amber toch wel een beetje klaar met de lage scores van haar mede speler en dus zei ze ´Kom op Peter, we spelen een koppel, ik kan het niet alleen´.

 

Peter gooit veel naar de 19 maar zat meer in de 7 en de 3 dus lijkt het me dat je dan toch een ander tactiek moet aanleren om wel goede scores te kunnen gooien.

 

Amber miste op een dubbel 10 een finish van 93, ze werd me even een partij boos omdat ze bij de buren zat.

 

Haar tegenstander kon dit niet verkroppen en zei ´Jezus het is maar een spel hoor´ (voor ons niet, als we kunnen winnen dan willen we dat ook).

 

Daarna werd wel de koppel gewonnen en stonden we nu in ene 3 – 4 voor.

 

Marcel en ik moesten deze laatste zien te winnen, eerste leg lekker bezig en vrij snel stonden we dan ook al weer met 1 leg voor.

 

Tweede was iets minder en dat koste ons dan ook de 2de leg maar de wedstrijd is pas beslist als de laatste dubbel geraakt is, dus hadden we nog de kans om de laatste leg te pakken.

 

Derde leg gingen we er goed tegen aan, door een mis rekening van de tegenstanders konden wij de laatste leg ook bijschrijven en dus was er weer een punt voor ons.

 

Met de tussen stand op 3 – 5 moesten we alleen nog de team ronde spelen.

 

Je kon duidelijk merken dat onze tegenstander erg gepikeerd waren doordat ze de voorsprong na de koppels helemaal kwijt waren, ook de teamronde kwam er voor ons bij.

 

Na afloop werd er nog wat gekafferd door de tegenstanders hun captain naar een speler van ons.

 

NEE een gezellige team is dit zeker niet geweest en we kregen ook al te horen dat we er voor moesten zorgen dat we volgend seizoen niet meer in de 4de divisie moesten zitten want ze wou ons team niet meer tegen willen komen!!

 

Tja zo zie je maar ook al staan we achter we zijn toch met zijn allen blijven strijden tot de laatste dubbel van de wedstrijd was gevallen en zo konden we toch weg gaan met een gewonnen wedstrijd.

 

De eindstand was 3 – 6.

 

pijl-dartbord-pijl TRANSPARANT

 

 

 

 

 

Unexpected 2017 logo TRANSPARANT

 

 

 

 

 

 

Created by INW