w40 vr 06-10-2017 No worries no tissues – Unexpected

Unexpected 2017 logo TRANSPARANT

 

 

DBZP logo

w40  vr  06-10-2017

BekerWeek -1-

transparant BekerWeek (100X100)

No worries no tissues  1 - 8  Unexpected

 

pijl-dartbord-pijl TRANSPARANT

 

Even dachten we dat Wesley vanavond aanwezig zou zijn maar jammer genoeg heeft hij toch moeten melden dat hij er niet zou zijn.

 

Zo als we al in de schema van de gewone competitie konden zien zou het wel eens kunnen zijn dat dit een hele makkelijke avond zou kunnen worden?

 

Nog even een herinnering naar Mark gestuurd om er zeker van te zijn dat we met 4 personen aanwezig zijn, met de ingooi gingen we van het ene bord naar het andere.

 

Een andere plek om te gooien en dat nog dicht bij de wc ook, nou zullen wel veel last hebben van mensen die dwars door de speelplek gaan lopen omdat ze dit zo gewend zijn.

 

Het is onze eerste bekerwedstrijd en dus is het spelen van de singels, koppels en teamronde heel anders dan in de normale competitie.

 

De singels zijn best of 5 legs, de koppels zijn best of 3 legs en de teamronde worden in Tack – Ticks gespeeld.

 

Eindelijk was ook de tegenstander compleet en konden we beginnen, Patrick vulde alles in en zette zich zelf uiteraard niet als eerste neer.

 

Theo was de eerste die de spits mocht afbijten, hij opende sterk en gaat lekker door met een wat matige beurt tussen door.

 

Hij heeft een voorsprong te pakken, al snel zien we dat hij op een uitgooi staat.

 

Het lukt hem niet om 58 op een normale manier uit te gooien dus dan maar met een omweg, de eerste leg is binnen.

 

Tweede leg opent hij goed maar zakt dan meteen in, heeft een achterstand in te halen.

 

Zo tussen door komen er wel goede scores op het bord maar dan toch weer gevolgd door een wat mindere score.

 

Ondanks dat de scores op en neer blijven gaan pakt hij toch nog de eerste leg onder de neus van de tegenstander vandaan.

 

Derde leg start hij matig, hersteld zich en gaat lekker door.

 

Op een gegeven moment lijkt het of de spanning bij hem te groot te worden, hij gooit zich DOOD op een uitgooi score van 81.

 

Daarna wil het even een tijdje niet lukken om de dubbels te raken, even wat mopperen op jezelf en er dan toch weer voor gaan.

 

Schijnbaar heeft het toch geholpen want hij pakt de eerste punt van de avond.

 

Mark opent goed, gaat lekker door en heeft een lichte voorsprong opgebouwd.

 

Even wat mindere scores tussen door die meteen weer te niet gedaan worden door de betere scores.

 

Hij mist jammer genoeg dubbel 18 op een 109 finish.

 

Ondanks deze misser die wel even hard binnen kwam pakte hij toch de eerste leg.

 

Tweede leg opent hij lekker even lijkt het er op dat hij het helemaal kwijt is, heeft hij te veel gegeven om de hoge finish uit te gooien?

 

Tegen een achterstand aan kijkend gaat hij toch weer de strijd aan en blijft even een tijdje steddie door gaan.

 

Door zich toch weer beter te herstellen heeft hij weer de achterstand tot een voorsprong gebracht en pakt dus ook de tweede leg.

 

Derde leg opent hij wederom matig, blijft even matig doorgaan en we zien dat hij weer op achterstand loopt op de tegenstander.

 

Hersteld zich en gaat weer steddie verder, we horen hem mopperen op zich zelf omdat hij niet dat gooit wat hij wil gooien.

 

De score gaat een tijdje op en neer, als hij op uitgooi 90 staat gaat het toch even mis en haalt er maar een minimale score vanaf.

 

Uitgooien is een vak op zich soms lukt het en soms niet, nu ging het even niet en op een gegeven moment is het toch gedaan en heeft hij de tweede punt voor de avond binnen gehaald.

 

Patrick opent matig, even nog een matige worp al voor de betere scores op het bord komen.

 

Scores gaan op en neer, hersteld zich en de scores gaan ook meteen beter.

 

Met zo nu en dan toch een wat mindere score tussen door zet hij zich weg op een uitgooi score van 60.

 

De eerste leg is al weer binnen en de tweede wordt meteen weer geopend, hij start wederom matig hersteld zich dit keer sneller en blijft lekker doorgaan.

 

Even tussen neus en lippen door de schrijfster verbeteren want de score die ze opschrijft is niet wat hij gegooid heeft (hij gooide in de derde beurt een 137).

 

Op het moment dat de tegenspeler net even iets te dichtbij komt gooit hij snel de tweede leg uit.

 

Ook de derde leg wordt matig gestart, hersteld zich gelijk en gaat lekker door.

 

Met zo nu en dan een wat mindere score tussen door, staat hij toch al weer op een uitgooi terwijl zijn tegenstander in de verre verte er nog niet aan toe is.

 

De winst wordt zonder al teveel moeite gepakt en dus ben ik de laatste die z’n singel moet spelen.

 

Nog onwetende hoe mijn tegenstander gooit ga ik de wedstrijd in mijn eentje (zonder ondersteuning van mijn teamleden) spelen.

 

Ben lekker bezig en al snel heb ik de eerste leg binnen, de tweede leg heb ik toch wel wat moeite met het vinden van mijn dubbel.

 

Ik ben er erg opgebrand om de derde leg niet af te geven en ga de strijd met mezelf aan, ik pak de derde en vierde leg zonder al teveel moeite.

 

Met de stand op 0 – 4 hebben we al een flinke voorsprong te pakken, Patrick geeft aan om te stoppen als we met 5 punten voor staan.

 

Ik ben het hier niet mee eens en zeg dat we gewoon door blijven spelen, ik vind het BULLSHIT om tijdens de wedstrijd te stoppen (je komt om te spelen of niet).

 

De koppels worden gevormd en we gaan weer de strijd aan met elkaar, jammer genoeg kunnen we niet met alle koppels de winst pakken maar we gunnen de tegenstanders die ene punt voor de avond.

 

Het is de tegenstanders niet gegund om te winnen maar zoals er dan in ene een finish van 139 uitgegooid wordt (waar nog lang over na gerekend moet worden) hadden we niet verwacht.

 

Tegen het einde van de avond wordt het voor iedereen van de tegenstanders toch een beetje te veel om door te gaan, aan de ene kant snap ik het wel maar aan de andere kant vind ik dat er meer gestreden moet worden voor de punten.

 

De tegenpartij geeft na de koppels aan dat ze willen stoppen, ze geven als argument dat ze moe zijn en ze ons de laatste punt gunnen.

 

Jammer had graag net als Mark de laatste ronde ook willen spelen, maar ja ik kan niet tegen de tegenstanders in gaan.

 

We gaan naar huis met de winst op zak van 1 – 8 en wachten nu af wat ons de volgende bekerwedstrijd gaat opleveren.

 

pijl-dartbord-pijl TRANSPARANT

 

No worries no tissues 1-8 Unexpected

 

pijl-dartbord-pijl TRANSPARANT

 

DORA  4B uitslagen

Uitslagen & standen DBZP 4B

 

pijl-dartbord-pijl TRANSPARANT

 

 

 

 

 

 

Unexpected 2017 logo TRANSPARANT

 

 

 

 

 

 

Created by INW