w41 di 11-10-2016 Under Pressure – Unexpected

Unexpected 2017 logo TRANSPARANT

 

 

w41  di  11-10-2016

Under Pressure   6 - 3   Unexpected

 

 

pijl-dartbord-pijl TRANSPARANT

 

Het was wachten op de tegenstanders, die nog niet compleet en men had ook nog geen map tot hun beschikking.

 

Wij waren al druk met het warm gooien en we zagen de tegenstanders nog steeds druk met de mobiel, dus moesten we nog even wachten.

 

Ik had onze volgorde al ingevuld en uiteindelijk kwam de captain van de tegenstanders dan toch naar me toe om te zeggen dat de map onderweg was.

 

Zonder papieren kunnen we niet spelen, maar langer wachten had ook geen zin dus dan maar even een wedstrijd formulier van mij geven zodat we in ieder geval kunnen beginnen.

 

Theo ging als eerste beginnen, hij opende sterk en ging lekker verder met even een lage score tussen door maar hij herstelde zich snel.

 

Hij heeft een lichte voorsprong en met de uitgooi heeft hij toch wel wat pijlen nodig, uiteindelijk pakt hij met dubbel 16 de eerste leg.

 

Ook de tweede leg opent hij weer lekker en gaat goed door, hij heeft meteen al weer een voorsprong opgebouwd.

 

Hij vergroot zijn voorsprong door in de derde worp een score te gooien van 105, daarna is hij meteen met beide benen op de grond gekomen door een lagere score.

 

Met de uitgooi kan je zien dat hij toch nog steeds moeite heeft met rekenen, of was het een misser die niet daar had moeten belanden??

 

Bij uitgooi op 86 gooide hij 2x enkele 20 en daarna een 13, sommige van ons vragen ons af wat hier gebeurde.

 

Hij gooit de dubbel uit met een omweg maar de eerste punt voor de avond is binnen.

 

Mark heeft een matige start en gaat nog even matig door voor hij zich hersteld, hij heeft op het moment veel last van bounchers waardoor zijn score niet hoger komt dat de twee pijlen die in het bord zitten.

 

Hij loopt achter de feiten aan, op de één of andere manier heeft hij vanavond veel last van zwabber pijlen.

 

Doordat zijn tegenstandster niet haar uitgooi kan gooien heeft Mark de tijd om terug te komen, als het haar te heet onder de voeten wordt pakt ze toch de eerste leg.

 

Tweede leg gaat een stuk beter, hij heeft een lichte voorsprong maar zijn tegenstandster geeft zich niet zomaar gewonnen.

 

De scores vliegen van het bord maar ondanks zijn voorsprong zien we toch dat zij hem voorbij gaat, ze is er op gebrand om ook de tweede leg te pakken.

 

Jammer genoeg kan Mark niet de tweede leg pakken en dus staan we al weer  1 – 1 gelijk.

 

Ik ga als derde aan mijn singel beginnen, ik heb nu mijn tweede competitie wedstrijd met mijn nieuwe pijlen.

 

Het gaat lekker en ik zie de scores van het bord verdwijnen, even een iets mindere score tussen door maar ik herstel me snel.

 

Met het einde van de eerste leg in het zicht heb ik maar 1 pijl nodig voor de dubbel 10, tweede leg zie ik mijn tegenstander een 100+ score neerzetten op het bord.

 

In gedachten heb ik deze leg al opgegeven en dat is ook wel even te zien aan mijn sommige matige scores, ondanks dat kan ik toch terug komen en sta dan net als zij op een dubbel.

 

Ik sta op dubbel 9 en zij op dubbel 1, na 3 gemiste pijlen op mijn dubbel krijg ik toch het idee dat het 1 – 1 gaat worden.

 

Door de missers van mijn dubbel, krijg ik nog 1 kans en die pak ik weer met 1 pijl, draai me om en steek mijn hand uit (al voor dat de schrijver goed gezien heeft dat de dubbel zit, en mijn tegenstandster verbijsterd is dat ze verloren heeft).

 

Met de score op 1 – 2 gaat Marcel aan zijn singel beginnen, hij opent matig en al snel zie ik dat hij niet echt in zijn spel zit.

 

De scores blijven over het algemeen laag, de tegenstander pakt de eerste leg.

 

Tweede leg begint hij sterk, maar meteen daarna zakken de scores weer in.

 

Hij blijft strijden en we zien de scores weer iets stijgen, hij zet zich zelf weg op 92 en denken dat hij die wel uitgooit?

 

Hij mist de dubbels en houdt 24 over, ook hier mist hij de dubbel en de tegenstander gooit de wedstrijd uit.

 

Als Marcel terug loopt naar de tafel komen de pijlen een beetje geïrriteerd op de tafel terecht en geeft hij aan dat hij voorlopig niet wil gooien (hij heeft rust nodig).

 

De koppels worden gevormd, of het een juiste beslissing is om ze zo te vormen is nog maar de vraag!

 

Alle koppels strijden tot de laatste pijl, er wordt zo nu en dan geïrriteerd gegooit en soms gaan de pijlen niet daarheen waar ze heen moeten.

 

Door het helpen van een speler van een heel ander team (die voor zegt wat ze moeten gooien), zien we toch dat deze spelers niet echt ervaren zijn met het spel.

 

Ondanks dat een ieder zijn best heeft gedaan, kunnen we maar 1 punt bij ons zelf bijschrijven.

 

Met de stand op 5 – 3, zeg ik tegen de tegenstanders dat we team- en bierronde in één willen doen.

 

Hun doen het liever apart spelen, maar aangezien ik ook rekening moet houden met mijn eigen spelers zeg ik nee.

 

Omdat wij het niet apart willen spelen, spelen we geen bierronde en dus zullen we alleen nog de laatste punt moeten zien te pakken.

 

De scores bij ons kwamen niet even goed op gang waardoor we dus de laatste punt die we konden pakken aan de tegenstanders moesten laten.

 

Met een score op 6 – 3 zeg ik jammer, er had denk ik meer in gezeten, gaarne wil ik vragen om vervanging van Marcel die even een tijdje rust wil nemen.

 

pijl-dartbord-pijl TRANSPARANT

 

Under pressure 6-3 Unexpected

 

pijl-dartbord-pijl TRANSPARANT

 

 

 

 

 

 

 

 

Unexpected 2017 logo TRANSPARANT

 

 

 

 

 

 

Created by INW