w47 di 20-11-2018 Unexpected – Riviéra-1

Unexpected 2017 logo TRANSPARANT.

.

Unexpected Dora  4B seizoen 2018 - 2019

Dora logo

w47 di 20-11-2018

Unexpected  3 - 6  Riviéra-1

.

pijl-dartbord-pijl TRANSPARANT

.

Met een afzegging van een speler en een speler die aangegeven had via de app te kunnen spelen waren we als team toch weer met genoeg spelers.

.

Even weer de jongens ophalen en dan naar ons thuishonk, daar kwam de geur van het eten je al tegemoet.

.

De gene die wou kon nog wat mee eten van het overheerlijke Surinaamse Roti (klaar gemaakt door onze Tessa).

.

Omdat we spelen op nieuwe borden had ik deze al snel voor mijn team opgehangen, de tegenstanders van het andere thuisspelende team vroeg aan mij of hun daar gingen gooien.

.

Mijn antwoord was dus voor hun een tegenslag omdat ik met mijn eigen team op dat bord gingen spelen en het bord waar hun zouden spelen nog niet was veranderd, tja dat is aan de Captain van dat team en niet aan mij.

.

Het was nog even wachten of het team wel op tijd zou zijn en of ze überhaupt wel zouden komen, het andere team ging al beginnen en had al één singel gespeeld terwijl nog aan het wachten waren.

.

Om toch even zeker te weten dat de tegenstanders naar het juiste adres gingen stuurde ik toch maar even een sms’je naar de Captain van de tegenstander, die gaf me te kennen dat ze al een tijdje geleden vertrokken waren.

.

Net rond kwart voor 21.00 uur kwam dan toch eindelijk de tegenstanders binnen vallen en hoorde ik de jongens een lichte zucht geven, die hadden denk ik gehoopt dat de tegenstanders niet op kwamen draven en wij dus de wedstrijd mogen claimen.

.

De opstelling was gemaakt en de tegenstanders konden nog een korte tijd zich warm gooien, als je eerder komt heb je altijd meer tijd.

.

Omdat de tegenstander zo laat binnen was moest ik er wel op toe zien dat we als nog op tijd zouden beginnen, de eerste pijl moet voor 21.00 uur in het bord belanden anders is de wedstrijd als nog voor ons.

.

Gezien de tijd door bleef lopen ging ik naar de gene die mij de spelers kaarten gegeven had van de opstelling om te zeggen: ‘laat je het me weten als jullie willen beginnen, het is al bijna 21.00 uur?”.

.

Patrick was de eerste die aan zijn singel ging beginnen, over het algemeen stond hij goed te gooien al kwamen er zo nu en dan ook wat mindere scores op het bord.

.

Hij had toch wel wat moeite met de dubbels en hierdoor kon de tegenstander 1 leg van hem afsnoepen.

.

Ook al pakte Patrick dan toch de winst, volgens zijn eigen woorden ging het toch niet echt van harte.

.

Nee dat klopt als je in de auto zegt dat je afgelopen vrijdag goed bezig was, was het nu toch niet echt te zien maar ja soms heb je dagen dat het niet zo gaat als je wil.

.

Michael opent matig, herteld zich gelijk en gaat lekker door.

.

Na zijn worpen komt hij naar mij toe om te zeggen dat hij lekker bezig is maar dat had hij beter niet kunnen doen, hij verstoord hiermee zijn concentratie en dat is dan ook weer terug te vinden aan de matige score die hij dan gooit.

.

Een hoge uitgooi van 128 mag dan niet lukken maar de score van 74 is ook een hele mooie finish en hij zegt uit zich zelf al CHECK, mmm zullen we dat de volgende keer aan de schrijver overlaten (je kan hier door de tegenstander tegen je krijgen, de zicht van de sta punt tegenover de stand bij het bord is toch altijd anders).

.

Ook de tweede leg heeft hij een matige start die weer meteen hersteld wordt, toch komen er dan even wat mindere scores op het bord en nu worden deze niet meteen hersteld.

.

Op een gegeven moment zie ik een speler van het andere uit team plaats nemen bij ons en gaat een gesprek aan met Michael, waardoor hij weer zijn focus kwijt raakt.

.

Kijken is goed maar verstoor niet de wedstrijd van mijn spelers, ik laat Michael en die speler weten dat ik het hier niet mee eens ben (“Michael, hou je focus je bent aan het spelen”).

.

Gelukkig hebben beide jongens mij begrepen en de wedstrijd gaat dan ook door zonder onderbreking, hij heeft wel hierdoor de tweede leg verloren en moet dus de laatste goed zijn best doen.

.

Derde en laatste leg opent hij goed en zakt wel iets in, hersteld zich meteen maar zakt dan toch weer in.

.

De score gaan dan ook even op en neer maar als hij zich hersteld gaan de scores weer lekker en heeft hij dan ook een voorsprong te pakken.

.

Ook nu zien we dat hij geen hoge finish kan uitgooien maar hij gaat er niet slechter van gooien, houdt zijn hoofd koel en pakt dat toch de tweede punt voor ons.

.

Tja dan is het mijn beurt om de singel te spelen, ben lekker bezig en zie steeds 1 pijl in de trippel 20 belanden.

.

Heb al snel een voorsprong te pakken maar in ene ben ik het ook zo weer kwijt (een koude rilling ging door me heen).

.

Wat er nu gebeurde kon ik niet echt plaatsen maar na mijn wedstrijd kwam ik er toch achter (ik miste mijn steen die voor mij de geesten buiten houden).

.

Het was voor mij een drama omdat ik na de rilling niks meer voor elkaar kreeg, zelfs de tegenstanders vonden het jammer voor me, tja niks aan te doen.

.

Guillaume was de laatste, hij opende redelijk en zakt even iets in.

.

Hersteld zich en gaat lekker door, heeft een kleine voorsprong te pakken en zet zich weg op een hoge finish.

.

Jammer genoeg lukt het hem niet om de dubbels te gooien die hij nodig heeft en we zien de tegenstander steeds dichter en dichterbij komt, de eerste leg gaat dan ook naar de tegenpartij.

.

Tweede leg opent hij matig en blijft even een tijdje matig door gaan, loopt dan ook al snel achter de feiten aan.

.

Na wat aanwijzingen van onze trainer Andy ging het toch iets beter al zakt hij toch weer even in.

.

Ook nu worden er nog al wat dubbels gemist, na vele pijlen en een heerlijke knuffel van Tessa ging de dubbel er toch in (waar een knuffel al niet goed voor is haha).

.

De derde en laatste leg opent hij sterk, zakt wel even iets in maar heeft wel een voorsprong te pakken.

.

Ook al gooit z’n tegenstander zo uit het niets even een 100+ score, Guillaume laat zich hierdoor niet van de wijs brengen.

.

Beide spelers blijven goed door gaan maar we zien toch dat Guillaume sneller een kans heeft op de dubbel en deze pakt hij dan ook zonder te aarzelen.

.

Met de stand op 3 - 1 ga ik voor het eerst in overleg met mijn nieuwe reserve Captain Guillaume om te kijken hoe we de koppels gaan vormen.

.

Of dat we de juiste beslissing hebben genomen weten we na de wedstrijd van Tack - Ticks.

.

Iedereen doet wat hij kan en zo nu en dan worden er toch wel wat pijlen verspeeld, al was dit soms niet nodig geweest als men beter had opgelet en de juiste keuze hadden gemaakt.

.

We moesten jammer genoeg onze voorsprong af geven aan de tegenstanders die net even iets meer tripels gooide dan wij.

.

Toch vind ik dat we nog wat meer moeten oefenen op dit spel en men moet toch wel leren dat het soms beter is om punten te pakken dan het dicht te gooien.

.

Tack - Ticks is een spel wat je als het op de juiste manier gespeeld wordt meer punten kunnen opbrengen, als men maar niet eigenwijs is en het speelt zoals het hoort.

.

Met de stand op 3 - 5 spelen we nog de team ronde en we zeggen allemaal dat we deze toch wel moeten winnen.

.

We gaan goed van start en na een 100+ score van de tegenstanders die eerst ver achter liepen staan we nagenoeg bijna op gelijke hoogte.

.

Ook nu pakken we niet de punt omdat de uitgooi weg gezet word op een uitgooi die niet voor iedereen makkelijk te raken is.

.

Met de stand op 3 - 6 nemen we afscheid van de tegenstanders, hadden we meer punten kunnen pakken ja dat denk ik wel.

.

Jammer genoeg was dit niet het geval, maar we zullen wel van dit soort wedstrijden lering kunnen trekken om het in de toekomst beter te doen.

.

pijl-dartbord-pijl TRANSPARANT

.

Unexpected 3 - 6 Riviéra-1

.

pijl-dartbord-pijl TRANSPARANT

.

Dora 4A Uitslagen

Dora 4A Standen.

pijl-dartbord-pijl TRANSPARANT

.

 .

.

.

.

Unexpected 2017 logo TRANSPARANT.

.

.

.

Created by INW.

.