w50 di 08-12-2015 Op goed geluk 0 – 9 Unexpected

Unexpected 2017 logo TRANSPARANT

 

 

w50 di 08-12-2015

Dora logo

Op goed geluk 0 - 9 Unexpected

 

pijl-dartbord-pijl TRANSPARANT

 

 

Voor twee spelers zou het de eerste avond zijn dat ze bij ons team spelen, na het heen en weer rijden en een ieder die geen vervoer had opgehaald te hebben konden we op weg naar Landsmeer.

 

Even was het toch wel wat zoeken, de chauffeur dacht dat hij al voorbij de kroeg gereden was maar dat bleek niet het geval te zijn.

 

Na dat iedereen aanwezig was, werd er meteen gebruik gemaakt van het ingooien op de spelersborden.

 

Zo als altijd is het even spannend wie er als eerste wil beginnen, Rowald zou deze avond als eerste zijn singel spelen.

 

Het was voor hem toch wel even weer wennen en toch ook denk ik wel een beetje onwennig omdat er nu andere medespelers staan mee te kijken hoe hij gooide.

 

Hij liep iets achter de feiten aan maar hij deed goed zijn best om zijn tegenstander bij te houden en pakte de eerste leg.

 

Zo nu en dan zie ik dat zijn pijlen toch niet de richting kiezen waar hij ze naar toe stuurt en zo gaan de scores op en neer.

 

De tegenstander neemt de kans die hij krijgt en pakt de tweede leg, even zie ik toch een kleine teleurstelling op zijn gezicht.

 

Er is nog niks gespeeld, hij heeft nog de kans om de laatste leg te pakken.

 

Derde leg gaat hij weer lekker en zet zich weg op uitgooi 74 (was mooi geweest als die met 2 dubbel uit ging), jammer genoeg mist hij de dubbel 17 om het uit te gooien.

 

Hij pakt de laatste leg van zijn singel en zijn eerste gewonnen singel bij ons is een feit, de eerste punt van de avond is binnen.

 

Theo gaat als tweede aan zijn singel beginnen, is lekker bezig.

 

Met de uitgooi is hij niet tevreden over zichzelf, Marcel en ik snappen even niet de logica om de score van 14 op een omweg uit te gooien.

 

Het pakt goed voor hem uit maar het had makkelijker gekend!!

 

De tweede leg gaat Theo verder waar hij de eerste geëindigd is, Marcel roept van af de kant dat hij wel de schrijver in de gaten moet houden.

 

Na een correctie van de schrijver heeft hij minder over dan dat er op het bord stond, tja het is ook moeilijk te zien als de schrijver voor je score blijft staan.

 

Denk eraan dat je altijd mag vragen aan de schrijver om even een stap op zij te doen zodat je je score kan zien of bekijken.

 

Na de goede score te hebben genoteerd was het ook snel gedaan met deze singel en konden we de tweede punt bij schrijven.

 

Mark gaat aan zijn singel beginnen, hij heeft een hele aparte manier van gooien maar ik vind het toch wel frappant dat hij op die manier zijn pijlen in het bord krijgt.

 

Hij is lekker bezig en in de eerste leg gooit hij een score van 80 uit.

 

Tweede leg heeft hij een iets matige start maar hij hersteld zich snel al zakt hij dan toch wel weer iets in.

 

Na een score van 26 gooit hij een score van 100 en vanaf de kant horen we Rowald zeggen: ‘uitslover’, tja soms moet je toch je lage score verbeteren.

 

Als hij op uitgooi 98 staat gooit hij net de verkeerde trippel waardoor hij niet meer uit kan maar zet zich wel goed weg op een dubbel 17.

 

Doordat hij toch wel even wat moeite heeft met de dubbel zien we de tegenstander steeds dichterbij komen maar toch geeft hij haar weinig kans en pakt zijn singel.

 

Marcel heeft een matige start maar hersteld zich goed en gaat dan lekker verder, de eerste leg is al voorbij voor je er erg in hebt.

 

De tweede leg is hij ook lekker bezig, moet zo nu en dan wel de schrijver goed in de gaten houden (zo nu en dan worden er toch wel wat puntjes vergeten).

 

Zet zich wel op een dubbel maar mist deze en ook hier zien we de tegenstander veel tijd krijgen om terug te komen.

 

Zijn tegenstander komt zelfs zo ver terug dat het nog wel eens kan zijn dat ze een derde en beslissende leg moeten spelen, nee daar heeft Marcel geen zin in en gooit de leg uit.

 

Met een voorsprong van 0 – 4 zien we toch dat de tegenstanders lichtelijk geïrriteerd zijn, we gaan er echter voor om de score van vorige week goed te maken (we hebben punten nodig).

 

De koppels worden gemaakt en het lijkt mij verstandiger de spelers bij elkaar te voegen als koppels Mark/Rowald en Marcel/Theo, we zullen zien of ik een goede keuze heb gemaakt.

 

Beide koppels doen goed hun best, Rowald die nog niet echt thuis is in het spel Tack-Ticks wordt goed begeleid door Mark.

 

De een na de andere kruisjes worden op het bord gezet en de scores worden genoteerd, in alle vier de koppels hadden we ook nog eens genoeg punten staan dus konden we niet verliezen.

 

Na iedere wedstrijd zag je de tegenstanders steeds onplezieriger kijken, tja het is ook niet fijn als je bij je zelf al denkt dat er voor deze avond geen punt in zit voor je team.

 

Na de koppels stonden we al met 0 – 8 voor en was het de vraag of we de team en bier tegelijk of apart gingen doen, gezien de tijd dat het pas 10.00 uur was werd er voor gekozen om het apart te doen.

 

Ook de team ronde deden alle spelers weer goed hun best, ik stond aan het bord te schrijven en hoorde de tegenstanders wel zo nu en dan mopperen.

 

Ik kan niet meer aan score neer schrijven dan dat ze gegooid hebben en als hun het anders zien hadden ze het goed moeten bekijken, ik schrijf op wat ik zie dat er gegooid is en niet meer of minder.

 

Ook de laatste punt werd er behaald al had de tegenstanders ook de kans gehad deze binnen te halen wat ze dus niet deden.

 

Met de winst van 0 – 9 zeg ik goed gespeeld jongens, jullie hebben gevochten voor ieder punt die jullie konden binnen halen en dat is netjes gedaan.

 

De bier ronde hebben we dan wel verloren maar zo hebben we toch een fijne gezellige avond gehad en hebben de tegenstanders het gevoel gehad dat ze toch nog iets konden winnen al leverde dit voor hun geen punten op maar wel een drankje.

 

pijl-dartbord-pijl TRANSPARANT

 

 

 

 

 

Unexpected 2017 logo TRANSPARANT

 

 

 

 

 

 

Created by INW