w51 vr 21-12-2018 Unexpected – Lekker Belangrijk

Unexpected 2017 logo TRANSPARANT.

.

Unexpected DBZP  3C seizoen 2018 - 2019

DBZP logo

w51 vr 21-12-2018

Unexpected  1 - 8  Lekker Belangrijk

.

pijl-dartbord-pijl TRANSPARANT

.

Het was voor mij net als altijd even kijken waar ik mijn auto kan parkeren omdat het ook nog eens in Purmerend koopavond is en natuurlijk ook nu nog de kerstmarkt.

.

Uiteindelijk vond ik toch een plekje maar moet wel een heel stuk lopen om naar de kroeg te gaan en dat nu op dit moment kan het me wel eens veel meer tijd kosten dan anders.

.

Ook de jongens vroegen zich af of ik nog een plaatsje gevonden had want ze zagen me wel een tijdje geleden langs de kroeg rijden, bij binnen komst vertelde ik ze waar ik sta en dat ik toch wel even een stuk moest lopen.

.

Nu is het wachten op de tegenstander, om 20.15 beginnen sommige zich toch af te vragen of ze nog wel komen!

.

Aangezien het nog niet half 9 is hebben ze dus nog even de tijd om te komen en we horen dan ook in ene dat er een groepje binnen komt, dus we zullen hoe dan ook moeten spelen voor de punten.

.

Bij het ingooien is Theo goed in vorm en omdat Patrick geen zin heeft om als eerste te beginnen zegt hij tegen Theo: “zo lekker, dan ga jij maar als eerste beginnen” (mm dat kan je wel zeggen maar dat beslist nog altijd de speler zelf).

.

Theo opent redelijk en gaat daarna lekker door, hij loopt in feite al vanaf het begin al achter de feiten aan.

.

Hij wou geen streepjes vanavond maar nadat hij dat gezegd heeft komt het eerste streepje al achter zijn naam te staan.

.

Scoren gaan op en neer en de tegenstander pakt dan ook al vrij snel de eerste leg.

.

Tweede leg opent hij wederom redelijk en heeft een lichte voorsprong te pakken, hij ziet kans om de voorsprong verder uit te bouwen door een 170 score te gooien.

.

Hij heeft wel moeten met het vinden van de dubbels maar als die dan eindelijk toch valt staan ze 1 - 1 gelijk.

.

Derde leg opent hij sterk, gaat goed door.

.

Beide spelers blijven redelijk dicht bij elkaar, even een matige score tussen door en we horen Theo zuchten omdat het dan toch even niet zo gaat als hij wil.

.

Zet zich weg op 153 maar ook nu zien we dat beide spelers moeite hebben met de dubbels, hij gooit zich dood op dubbel 7 en geeft de tegenstander de kans om de leg als nog te pakken.

.

Vierde leg opent hij redelijk, gaat goed door met een enkele mindere score tussen door.

.

Ook nu zien we dat hij zich op een hoge finish zet maar deze niet uit kan gooien.

.

Als of dat nog niet genoeg is mist hij ook nog eens de dubbele Bull op de finish, daarna gooit hij toch de leg uit.

.

Vijfde en laatste leg opent hij matig en loopt als meteen achter de feiten aan, hersteld zich wel meteen en gaat goed door.

.

Op een gegeven moment zie ik dat hij gestrest gaat gooien en dus komt er weer een matige score op het bord.

.

Hij zet zich weg op een hoge score en jammer genoeg lukt het hem dit keer ook niet.

.

Als beide spelers op de uitgooi score van 16 staat is het de tegenstander die het er niet mee eens is, hij dacht dat er iets anders gegooit was.

.

Aangezien de schrijver degene is die het beter kan zien van het standpunt waar hij staat wordt de tegenstander door zijn eigen spelers tegen gesproken en hij bied dan ook zijn excuus aan.

.

Als Theo dan de uitgooi wil gooien krijgt hij een bouncher en kijkt waar de pijl heen gaat (mm dat is niet handig die pijl heeft geen waarde dus: “houd je focus op het bord”).

.

Door dat hij zijn concentratie van het bord haalt verliest hij als nog de wedstrijd.

.

Patrick moet echt iets aan zijn score gaan doen, de ene streep na de andere komt achter zijn naam en hij tiert en vloekt een end weg.

.

Hij moet echt vechten om de punten en is dan ook helemaal niet blij met zich zelf.

.

Door dat de tegenstander de dubbels niet gooit heeft hij kans om terug te komen en als hij dan toch de wedstrijd wint is hij er een beetje beduusd van.

.

Zelf zei hij: “het is bij Gods gratie dat ik de wedstrijd gewonnen heb”.

.

Ja, verdient was het zeker niet maar ja als een ander de dubbel niet gooit dan is het maar zo.

.

Wesley opent redelijk, score gaan een beetje op en neer.

.

Hersteld zich door een score van 100 te gooien en heeft een lichte voorsprong te pakken.

.

Toch komt er zo nu en dan een matige score op het bord, hij zet zich weg op 140 maar het lukt hem niet om deze uit te gooien.

.

Ondanks de strubbelingen op de dubbel pakt hij toch de eerste leg, tweede leg opent hij matig.

.

Blijft even matig gooien en loopt lichtelijk achter de feiten aan, hersteld zich maar zakt dan toch weer in.

.

Als hij zich dan voor de tweede keer hersteld gaat hij toch lekker door, ook nu zien we dat hij zich op een hoge finish weg zet.

.

Ondanks dat hij toch wel wat kansen van zijn tegenstander krijgt kan Wesley de leg toch niet naar zich toe trekken.

.

De tegenstander pakt op een gegeven moment als nog de leg weg.

.

Derde leg opent hij sterk al loopt hij wel vanaf het begin al tegen een achterstand aan, hij gaat lekker verder maar blijft toch qua scores iets achter lopen.

.

Als hij zijn pijlen op orde heeft gooit hij toch even tussen neus en lippen door een score van 140 en komt hiermee sterk terug.

.

Zet zich weg op 108 maar de tegenstander is ongenadig en pakt de leg.

.

Vierde leg opent hij redelijk, gaat goed door en heeft een voorsprong te pakken met een enkele mindere score tussen door die meteen weer hersteld word.

.

Jammer genoeg raakt hij op een gegeven moment wel de voorsprong kwijt en hij doet wat hij kan.

.

Aangezien de tegenstander uit kan gooien wacht Wesley bij het tafeltje op de woorden: “check” maar die komen nog niet dus heeft hij nog een kans.

.

Beide spelers hebben nog al wat moeite met de dubbels, op een gegeven moment geeft Patrick een advies aan Wesley maar dat viel hem even verkeerd en een beetje terug kattend zegt hij in ene: “laat me zelf het spel spelen”,

.

Hij probeert het dan even zo te doen zoals Patrick zei maar ook dat gaat niet en dan is het toch de tegenstander die de wedstrijd pakt.

.

Dan is het mijn beurt, als het nu net zo gaat als met het ingooien dan kan ik net zo goed mijn tegenstander meteen een hand geven en weer gaan zitten.

.

Het gaat toch een stuk beter dan dat ik gedacht had maar wat ik in mijn score liet zien was goed maar dubbels raken was vanavond echt drama.

.

Als mijn tegenstander nog maar 1 leg nodig heeft vind ik dan toch nog een dubbel en ik voel mijn kansen draaien maar het heeft geen nut meer.

.

Mijn tegenstander die in het begin nog al wat moeite had met het gooien van hoge scores, gaat dat nu wel in ene doen en ik kan hem niet makkelijk bij houden.

.

Met de stand op 1 - 3 gaan we de koppels vormen, Patrick weet het ook even niet meer en dus maak ik maar de beslissing.

.

Een ieder doet wat hij kan maar het lijkt wel of er deze avond de fut eruit is bij iedereen, scores gaan op en neer en met 1 gewonnen leg in een partij kan je geen wedstrijd winnen.

.

Bij 1 koppel leek het als of de speler zelf uitmaakt wat hij uitgooit, nog altijd is het de schrijver die het laatste woord heeft en dat geen wat op het bord geschreven is, is dan ook het geen je uit moet gooien.

.

Ben je het hier niet mee eens: dan moet je voordat de schrijver het uit veegt zeggen dat hij een fout heeft gemaakt in de berekening en niet zo maar uitgooien wat jij in je hooft hebt en als je dat dan ook gooit tegen de schrijver zeggen dat je gewonnen hebt, wat dat heb je dan niet.

.

Ook de schrijver heb ik hier op aangesproken, als hij niet dat gene wat op het bord staat ziet als uitgegooide score dan is de wedstrijd nog niet gespeeld en moet de tegenstander als nog de overgebleven getallen gooien.

.

Na de koppels is het dan ook eigenlijk gespeeld we staan 1 - 7 achter en kunnen alleen nog proberen een punt te pakken met de team ronde.

.

Zo goed als we hier van start gingen zo’n drama werd het halverwege de wedstrijd, we waren het allemaal kwijt en de tegenstanders gingen beter gooien en dus moesten we deze leg ook afstaan.

.

Met de stand op 1 - 8 nemen we afscheid van de tegenstanders en wensen we hun fijne dagen toe.

.

Wat er deze avond gebeurde was echt vreemd, een ieder van ons had een slechte avond en dat konden we jammer genoeg niet meer herstellen.

.

Ook al hebben we nu verloren ik weet dat we de tweede helft van het seizoen er wel weer wat kunnen winnen.

.

Ik wens alle spelers dan ook via deze weg een fijne / gezellige Kerstdagen toe en een voorspoedig maar vooral ook een veilig 2019 (zorg er wel voor dat je je 10 vingers houdt, tijdens het darten heb je ze allemaal nodig).

kerst

Jaar wisseling 2018-2019

.

pijl-dartbord-pijl TRANSPARANT

.

Unexpected 1 - 8 Lekker Belangrijk

.

pijl-dartbord-pijl TRANSPARANT

.

DBZP 3C Standen & Uitslagen.

pijl-dartbord-pijl TRANSPARANT

.

 .

.

.

.

Unexpected 2017 logo TRANSPARANT.

.

.

.

Created by INW.

.