w8 di 21-02-2017 Unexpected 4 – 5 Under Pressure

Unexpected 2017 logo TRANSPARANT

 

 

w8  di  21-02-2017

Unexpected   4 - 5   Under Pressure

 

pijl-dartbord-pijl TRANSPARANT

 

Na nog al wat afmeldingen van spelers hadden we toch een volledig team die op kwam draven, iedereen had er zin in.

 

Nog wachtende op enkele spelers van de tegenstanders waren wij ons zelf al aan het opwarmen door pijlen naar het bord te gooien.

 

Eindelijk waren ook de laatste binnen en dus konden we beginnen, Nicky ging als eerste aan haar singel beginnen.

 

Ze heeft een matige start die meteen hersteld wordt, ze gaat lekker door met zo nu en dan een iets mindere score tussen door.

 

Met een lichte achterstand in het verschiet gooit ze een mooie score van 100 en zorgt er voor dat ze een lichte voorsprong heeft op haar tegenstander.

 

Op de uitgooi score van 69 heeft ze de pech dat ze niet het vakje raakt die ze wil hebben maar ze hersteld zich en zet zich toch weer op een even uitgooi weg.

 

Jammer genoeg pakt de tegenstander als nog de eerste leg onder haar neus vandaan.

 

Ook de tweede leg begint ze matig, blijft even matig doorgaan maar hersteld zich door hogere scores te gooien.

 

Ze loopt iets achter de feiten aan, zakt in scores weer in maar kan de leg wel uitspelen met een hoge finish van 152.

 

Het zit haar niet mee en na dat ze zich heeft weggezet op een betere dubbel pakt haar tegenstander al weer de wedstrijd onder haar neus vandaan.

 

Met een 0 – 1 achterstand ga ik aan mijn singel beginnen, de scores vliegen van het bord af en ik vraag mezelf lichtelijk af waar ik mee bezig ben.

 

De tegenstander doet er alles aan om bij me te blijven, ik blijf lekker doorgaan en voor dat ik er erg in heb sta ik al weer op een op een finish.

 

Ik ga er vol in om de score van 50 uit te gooien, met 2 pijlen doe ik wat ik moet doen en zo is de eerste leg al weer binnen.

 

De tweede leg ga ik verder waar ik de eerste gebleven ben, jammer genoeg is mijn tegenstander er nu op gebrand om deze leg te pakken.

 

Met een enkele mindere score kom ik toch weer op een uitgooi te staan maar dit keer gaat het niet en dus geef ik mijn tegenstander de kans om deze leg te pakken.

 

Met de stand op 1 – 1 gaan we een laatste en beslissende leg spelen ook hier ga ik er weer voor, met zo nu en dan weer een mindere scores ben ik toch lekker bezig.

 

Als ik op de dubbel sta lukt het me niet om deze te raken en uit frustratie ga ik naar een ander vak op het bord, ik raak niet wat ik wil raken en voel de spanning groeien.

 

Jammer genoeg pakt de tegenstander als eerste wel de dubbel en dus moet ik de winst aan haar laten.

 

Met de stand al weer op 0 – 2 achterstand gaat Mark aan zijn singel beginnen.

 

Hij opent met een score van 101, blijft lekker doorgaan met een enkele keer een lagere score tussen door.

 

Beide spelers zijn best aan elkaar gewaagd en geven elkaar ook maar weinig ruimte om uit te lopen.

 

Mark pakt als eerste de leg en dus is de tweede leg al weer in zicht.

 

Ook de tweede leg opent hij weer met een lekkere score, zakt dan wel iets in.

 

Hersteld zich en gaat lekker door, heeft een lichte voorsprong en zet zich weg op een hoge uitgooi.

 

Met de uitgooi score van 160 gaat hij het toch proberen maar bij de tweede pijl horen we hem op zich zelf mopperen omdat de pijl in het verkeerde vakje gaat.

 

Ondanks zijn gemopper pakt hij wel de wedstrijd en zo komt er ook voor ons de eerste punt van de avond op het bord te staan.

 

Patrick is de laatste die aan zijn singel gaat beginnen, hij is lekker bezig maar moet zo nu en dan zijn tegenstander toch bij houden.

 

Ook hier zijn beide spelers in het begin zeer gewaagd, op een gegeven moment zie ik twee pijlen richting de trippel 20 gaan maar de laatste pijl gooit hij iets te hoog om een 180 te kunnen gooien.

 

Hij blijft lekker doorgaan en beide legs zijn niet al te veel moeite om uit te gooien en zo staan we al weer met 2 – 2 gelijk.

 

De koppels worden gevormd en we gaan de strijd weer eens aan met de Tack – Ticks.

 

Tja dit blijft toch nog steeds een dilemma voor ons, of het loopt of het loop niet.

 

De ene spel was spannend en werd verloren door het niet gooien van de Bulls terwijl het andere spel snel gespeeld werd omdat er bij de tegenstanders de ene trippel na de andere viel.

 

We hebben jammer genoeg maar 1 punt gepakt en dus hebben we de wedstrijd bij deze al verloren.

 

Met de stand op 3 – 5 kunnen we alleen nog de laatste punt zien te pakken met de team ronde.

 

Hier deden we wat we moesten doen, de een na de andere probeerde over de score te gaan van de vorige team maat en dat lukte even goed en daarna weer even iets minder.

 

De leg werd zonder al te veel moeite gepakt en dus hadden we de laatste punt als nog te pakken.

 

Omdat we toch wel vrij vroeg klaar waren gingen we voor de verandering maar eens een bierronde apart spelen, de tegenstanders bedachten het spel.

 

We moesten alleen maar dubbels gooien en als die raak was moest je pijl laten zitten, als je als eerste alle drie pijlen in het bord hebt zitten kan je aan de kant gaan zitten.

 

Oké, laten we starten, mmm even kijken oké dubbel 5, volgende ronde dubbel 20 en de laatste pijl in de volgende ronde in dubbel 1.

 

Nou was dat het ik ga als eerste zitten, na mij volgt Patrick en Mark.

 

De tegenstanders hadden beter een ander spel kunnen kiezen want na Mark kwamen er pas twee van hun die alle drie de pijlen er in hadden.

 

Nicky was de enige nog maar ook zij ging niet snel daarna zitten en dus hadden we gewonnen, tja wat je in je singel niet doet (door spanning bevangen) doe je wel in een spel en de tegenstanders weten even niet meer wat er gebeurde.

 

Met de eind stand op 4 – 5 zeg ik goed gedaan alleen jammer voor de Tack – Ticks, hier moeten we toch iets meer op trainen.

 

pijl-dartbord-pijl TRANSPARANT

 

Unexpected 4-5 Underpressure

 

pijl-dartbord-pijl TRANSPARANT

 

 

 

 

 

 

 

 

Unexpected 2017 logo TRANSPARANT

 

 

 

 

 

 

Created by INW